lafayette concept

Taste the magic

Lafayette meni od tridesetak jela podrazumeva sinergiju prefinjene internacionalne i japanske kuhinje. Cilj nam je bio da kroz naš meni upotpunjen kartom pića ’’proputujete ceo svet’’.
Nezaboravni meni koji spaja magiju internacionalne kuhinje sa modernim azijskim ukusima uz najfinija odabrana vina i veliki izbor koktela, osmišljen je od strane našeg šefa kuhinje sa željom da ponudi gostima jedinstvenu gastro ponudu.
Da li biste pre naručili foie gras pate ili filet mignon koji se topi pod nepcima? Ili ste pre za nešto laganije poput carpaccio ili možda Lafayette sushi roll-a? Belo ili crveno vino? Možda ipak rose?
Lafayette vam nudi čak 150 etiketa vrhunskog pića bogova iz stranih, ali i domaćih vinarija kako bi vam užitak u svakom jelu bio kompletan!
Originalni meni, kreiran od strane iskusnog šefa kuhinje Miloša Savića, čini nam se da do sada nikoga nije ostavio ravnodušnim. Od devet startera izdvajaju se carpaccio, japanski tatar biftek, foie gras, ratatouille burata… Jesmo li već zaintrigirali vaša čula?

Naš izbor italijanskih i francuskih sireva predstavlja aromatičnu paletu nekih od najcenjenijih u svetu, španske i domaće pršute sušene na vetru bez dima i vatre na tradicionalan način. Savršen uvod u glavna jela dok uživate u pogledu na reku uz zalazak sunca. Nakon predjela, posebno vam preporučujemo wagyu beef, američki black angus, argentinsko goveče i dry edge steak-ove u različitim oblicima. A ukoliko ste raspoloženi za ukuse italijanske kuhinje u ponudi su i autentične paste i rižota.
Azijski meni sadrži dvadesetak sushi jela koja su prilagođena kontinentalnojnevropskoj kuhinji i za sve sushi proizvode koristi se isključivo sveža riba. Unagi jegulja stiže iz Japana, tuna iz Jadrana, a tu su naravno i losos i hobotnica. Od sushi specijaliteta posebno izdvajamo rolnice sa tunom, hobotnicom i krabom sa mekanim oklopom.
Za ljubitelje slatkih zalogaja na raspolaganju je sedam deserata, autentičnih receptura, našeg desert majstora Bojane Bukvić. Ukoliko bismo morali da izdvojimo jedan, to je svakako čokoladno jaje, neobičan i luksuzan desert koji morate da probate kako biste iskusili njegove čari! U stopu ga prati limun tart u modernoj izvedbi.
Zahvaljujući hedonistički skrojenoj karti pića, isprobavajući neki od najboljih italijanskih proseka, francuskih šampanjskih vina, premium srpskih rakija ili signature koktela, naši gosti mogu sa nama da krenu na putovanje, isprobavajući ukuse iz najrazličitijih strana sveta. “Lafayette signature” koktel se posebno izdvaja, a neki gosti posebno dolaze u našu prestonicu kako bi ga probali. Ipak, dolaze i zbog onog zavodljivog – ’’Merilin Monro’’ koktela, koji miriše na ’’Chanel 5’’. Japanski viski, suši vino iz Francuske, koktel ’’Roxxxene’’ koji gori od strasti i mnogi drugi, čine našu kartu pića drugačijom i interesantnom svima onima koji su spremni da probaju nešto novo, ali i onima kojima su ipak klasična piča draža!

Čekamo vas u Lafayettu da zajedno krenemo na gastronomski put oko sveta!

Magic Lafayette

Poznati koreograf, zajedno sa profesionalnim igračima, pevačima i akrobatama, izvodi kabaretski spektakl koji se odigrava u prefinjenom ambijentu, obasjanom svetlima. Svaka tačka programa je interaktivan šou u kome i publika učestvuje u stvaranju magije.
Umetnicki direktor Lafayette programa, Milan Gromilić, kaže da je srećan što je umetnost dobila još jednu šansu da se približi publici i da mu je kabaretski program veliki izazov i inspiracija za rad.

Svakog vikenda naši gosti imaju priliku da uživaju u jednstvenim, nepredvidivim predstavama, izvođenim od strane najtalentovanijih glumaca i umetnika sa naših prostora. U pitanju je svojevrsni teatar iskazan u svim vidovima svoga postojanja. Specifičan spoj gastronomskih kultura, praćen kabareom od koga zastaje dah, doživljaj koji svi, koji nas posete, rado žele da ponove.

Cabaret Show traje 3h. Čini ga čak 40 učesnika u programu, među kojima stalnu postavu umetničkog ansambla čine baletski igrači Pozorišta na Terazijama i Narodnog pozorišta. U ulozi voditelja je Ivan Zekić glumac, Bojana Simeon, pevačica i glumica, Aleksa Jelić, pevač i performer, pevač Danijel Kajmakoski, operski pevači Mina Gligorić i Dimitrije Cincar Kostić, akrobate Sanja Obradinović, Anja Jovanović, kao i mnogi drugi gostujući umetnici.
Kabare Lafayette je programska čarolija ispunjena muzikom, atraktivnim igračkim performansima, vokalnim i instrumentalnim solistima, te humorističkim i satiričnim skečevima od strane konferansijea programa. Svaka tačka programa je interaktivan šou u kome i publika učestvuje, što ga čini jedinstvenim na ovim prostorima.

Pridružite nam se u stvaranju magije!

Dance avec moi

Kao u modernim bajkama, Lafayette se posle ponoći iz restoranskog ambijenta sa kabaretskim programom, pretvara u moderan klub gde gosti napuštaju svoje udobne stolice i prepuštaju se neodoljivim ritmovima domaćih i svetskih DJ-eva, koji su zaduženi za sjajnu atmosferu.
Nakon završetka predstave, uloge se menjaju, a pozornica pripada gostima! DJ-evi su tu da se potrude da obezbede maksimalno inspirativnu atmosferu u kojoj se gosti mogu sasvim osloboditi i prepustiti ritmu. Prostrana sala, adekvatno osvetljenje i najsavremeniji taktovi podstiču na pomeranje sopstvenih granica. Svetlosni efekti, stvaraju potpuni ugođaj svetskih klubova, a muzici pridajemo veliku pažnju.
Čast da otvori Lafayette pripala je francuskoj zvezdi DJ Muki-u /Cannes / Ibiza / London koji je bio gost LAFAYETTE GRAND OPENING-a. Lafayette je u međuvremenu ugostio i druga svetska imena poput DJ SHANTEL-a i drugih. Na prvom mestu nam je dobra muzika i zabava za sve goste, čemu posvećujemo posebnu pažnju.

Prepustite se muzici i zaplešite sa nama!

Scroll to Top